Få rengjort komplekse og sensitive emner

af admin

Det er fantastisk, hvordan samfundet hele tiden evner at finde innovative løsninger. Der er mange kreative sjæle i Danmark, som arbejder på hele tiden at kunne udvikle løsninger til komplekse problemstillinger. Et godt eksempel er udviklingen af ultralydsrenser til brug ved rengøring. En ultralydsrenser er velegnet til komplekse og sensitive emner, der trænger til en grundig rengøring. Der er typisk tale om fastbrændt og hårdt skidt, som ellers er svært at fjerne fra specifikke overflader.
Det drejer sig om en vaskeproces, hvor man bruger ultralydsbølger med en frekvens på mellem 21 og 130 kHz. Ultralydsbølgerne danner kaviationsbobler i væsken, der på denne måde, er med til at fjerne urenheder i overfladen. Det er selve opgaven, der er medbestemmende for, hvilken ultralydsfrekvens der skal bruges.

Ved 25 kHz er der tale om store bobler, der er velegnet til store og hårde overflader.
Når man bruger 40 kHz er det derimod bobler af medium størrelse, der er god til mindre emner.
Hvis man arbejder med frekvensen 100 kHz er boblerne meget små. og dermed velegnet til små huller. Det er især meget følsomme emner, der kan have gavn af rengøring ved denne ultralydsfrekvens.
Ultralydsrenser kan anvende til mange forskellige emner og overflader. Der kan nævnes olie og køresmøremidler, rust, maling, epoxy og gummi. Det er blevet meget populært, at bruge 3D print, når man som virksomhed eller organisation, skal arbejde med diverse modeller/prototyper. En ultralydsrenser kan også hjælpe med at rense emner efter 3D printning. Til dette bruges der vandbaserede kemikalier.
Tjek anmasi.dk for mere info om ultralydsrenser. Der er ligeledes mulighed for, at studere andre maskiner, der omhandler vaskeanlæg og spulevasker.
Ultralydsrenser er en vaskeproces, der kan bruges til til mange forskellige overflader.

You may also like